Beszámolók

Nyomtatás
PDF

Üzemlátogatás a Manifaktor Kft-nél

2015. november 6-án hazánk cipőgyártásának egyik leghíresebb és legtöbb hagyományával bíró városába, Szigetvárra látogattunk. A Manifaktor Kft 1996-ban kezdte meg cipőkészítő tevékenységét (www.manifaktor.hu). Alig egy óra múlva már a bejáratnál fogadtak bennünket, és röviden elmondták a látogatás szabályait. Mivel nem látványüzemet, hanem egy termelő üzemet látogattunk meg, ezért fokozottan ügyelni kellett a biztonságra. Ezért két csoportban haladtunk végig a teljes technológiai folyamaton Hallgató Zoltán szakoktató értő vezetésével.

DSC 0016

Nyomtatás
PDF

Üzemlátogatás a Légli Kerámia Manufaktúrában

Nagy melegben indultunk a Balatonboglári Légli Kerámia Manufaktúrába. A kisüzembe két csoportban tudtunk csak bemenni, mert csak így lehetett biztosítani a megfelelő hozzáférést és azt, hogy mindenki jól lássa, hallja a tájékoztatót. Az üzemben megismerkedtünk a három gyártási formával: a hagyományos korongoló, az öntő és a döngölt gyártási móddal. A hagyományos módszert már ismerték a gyerekek a kerámia szakkörből. Az öntési technikát a kisebb, de egyforma tárgyakat igénylő termékeknél (tányérok) alkalmazzák, de egyedi festéssel. Ehhez hasonlót már a herendi üzemlátogatáson láthattak néhányan, de a többségnek új volt. A döngölési technika viszont mindenki számára újdonságot jelentett.

Nyomtatás
PDF

Meglátogattuk az Audi Hungaria Motor Kft-t

43 fővel, a felső tagozatos tanulókkal látogattuk meg az Audi Hungaria Motor Kft-t. A korai indulás után fél tizenegyre értünk az üzem elé. Már kívülről is látszott az gyár hatalmas mérete, és a parkoló méretéből is következtetni lehetett a dolgozók számára. A látogatóközpontban két csoportra osztottak bennünket, mivel 20-25 fő lehet legfeljebb egy látogatócsoportban. Rövid filmes tájékoztató után, már a gyáron belül újra buszra szálltunk, hiszen a közel 400 hektáros üzemterület távolabbi részén terül el az összeszerelő csarnok.

DSCN6361

Nyomtatás
PDF

Gyermeknapi vidámság

Idén a gyermeknapot a jelenleg is óvodába járó gyermekeknek valamint a beóvodázásra váró gyermekeknek és szüleiknek hirdettük meg, mivel a jelenlegi időszakban sok a testvérpár. Ügyeltünk arra, hogy a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű és veszélyeztetett gyermekek családjait is megszólítsuk.

A program során sikerült megismerkednünk a leendő óvodásokkal és szüleikkel. Régi óvodásaink szintén barátkozhattak, játszhattak velük. A megszólított családok valamennyien elfogadták meghívásunkat.

DSCN0252

Nyomtatás
PDF

Iskolanyitogató játszóház 2015

A játszóházat a szeptemberben első osztályba lépő gyermekek számára szerveztük. A program célja, hogy a kisgyermekek megismerkedjenek leendő tanító nénijükkel, az iskolai körülményekkel, az iskola épületével, s egymással is, mivel nem egy óvodából érkeznek, és betekintést kapjanak az iskolába. Így szeptemberben már ismerősként érkeznek, kevésbé fognak izgulni, szorongani, talán jobban is várják az iskolakezdést.
A családok a programra személyre szóló meghívót kaptak, s így a szülők a gyerekekkel együtt érkeztek az iskolába 2015.04.11-én 9 órára. A meghívást sokan elfogadták, többen a teljes családdal együtt érkeztek, magukkal hozva a kisebb gyermekeket is, aminek mi nagyon örültünk.
A játszóházat Takács Andrea és Csutorás Antalné programfelelősök készítettük elő és bonyolítottuk le. A programon jelen volt Keresztes Mária igazgató és Hirschné Póda Anikó igazgatóhelyettes is.